Gyere, kövess hozzád 2. - Osho

"Jézus magának csinálta a bajt. Ő vallásos ember volt - egészséges, fiatal, élettel teli. Számára az élet volt az Isten. Az evangéliumokban sokszor találkozol olyan részekkel, amikor Jézus a terített asztalnál ül - eszik, iszik. Hogy is hihették volna el a zsidók, az emberek, az ő népe, hogy ez az ember maga a megtestesült vallás?! Inkább böjtölnie kellene, de Jézus állandóan csak eszik, iszik és ünnepel. Ahol megjelenik, ott lakomát rendez, ünnepel, boldogságot fakaszt maga körül. Miféle vallásosság az ilyen? 

...Jézusnak csak ez volt a bűne - túl boldog volt. Elviselhetetlenül boldog... Azt mondják, Jézus sohasem nevetett. El tudjátok ezt képzelni? Ott ül a terített asztalnál, jókat eszik, iszik, beszélget - és soha nem nevet? Ez lehetetlen... 

...A virág a fa luxusa: csak akkor jelentkezik, ha a fának mindene megvan. Sőt, több is. És akkor ezt meg akarja osztani, és a virágok nyílni kezdenek, illatuk szétárad mindenfelé. A fa így örvendezik az energiájának. Túl sok van belőle, túlárad benne, és szeretné azt megosztani a világgal..."

ELOLVASOM

Kiadó: Amrita Kiadó
Oldalak száma: 235
ISBN: 963923401X
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 1997