A Vénuszról jöttem - Omnec Onec

E könyvcímre reagálva bizonyára sokakban először is az az előítélet – a földi iskolástudományok által eddig leginkább terjesztett állítás – merülhet fel: ’hogy ugyan már a Vénuszon nincs is élet!’ Aki viszont összefüggéseiben megérti e könyvet, annak számára kiderülhet: márpedig bizony van! Aztán bizonyára sokak felteszik magukban a kérdést, hogy ugyan már mi értelme van ilyesminek, foglalkozzunk inkább a földi dolgokkal, van azok között is elég aktuális tennivaló. Nos, épp ezért olyan rendkívül aktuális ez a könyv. Mert aki valóban behatóan foglalkozik az utóbbi mintegy 100 év földi dolgaival, az tudja, hogy az egész földi emberiség abszolút létveszélyben van. Hogy milyen életmóddal szűnhet meg az ilyenfajta veszély és hogy milyen életmóddal van értelme élni, nos, erről a szent könyvek mellett – azok konkretizáló kiegészítéseként - kivételesen sokat tanulhatunk ebből a könyvből.

A szerző, Omnec Onec, 1955-ben gyermekként egy űrhajóval a Vénuszról a Földre jött és itt egy földi családban nevelkedett fel. Életrajzában a Vénusz-lakók történelméről, filozófiájáról és kultúrájáról is tudósít, akik évezredek óta bolygójuk asztrális síkján élnek. Omnec beszél ottani első életéveiről, majd elmagyarázza, hogy miért és hogyan jött ide, és hogy milyen feladatot kellett elvégeznie itt a Földön.

Ez maga nemében egyedülálló dokumentum egy mesés asztrális világról, amely spirituális tanításaival megvilágítja létünk értelmét, és megmutatja nekünk ez a könyv azt is, hogy hogyan léphetünk túl már most korlátozott fizikai létünkön.

ELOLVASOM

A kézirat kelte: 1975
Az eredeti kiadás címe: From Venus I Came 1991
Eredeti kiadó: Wendelle C. Stevens,
A német kiadásból ( 1994 ) fordította : Borosnyay Gábor