Színek és egészség - A színek gyógyító ereje - Petra Godson

Világunk nem egyéb, mint színek tengere, amely körülöttünk hullámzik. Ha környezetünket és a természetet színtelennek, fekete-fehérnek vagy szürkének képzelnénk, szorongani kezdenénk, sőt depresszióba esnénk. Érzésvilágunk és jó közérzetünk a bennünket körülvevő színességből fakad.

Az ezoterikus tudomány szerint a színérzékelés az emberiség fejlődéstörténete során fokozatosan gazdagodik, s szoros összefüggésben van a korszak spirituális és szellemi szintjével. Az ibolyaszínű ametiszt még pár száz éve is, mint ritka kincs, a királyi koronákban a Harmadik Szem helyét foglalja el. Ma a Vízöntő korát jelképező közismert szín.

A színek voltaképpen a fény különböző megjelenési formái. A fény pedig az életet testesíti meg. Már az ókori egyiptomiak összefüggésbe hozták az ember „hét rétegű” természetét a Naprendszer hetes felosztásával, a szivárvány hét színével, a hangsor hét hangjával. Auránk is hét színből áll, s a hét csakrát is mindenkori színük jellemzi. Tehát a színek körbefonják egész életünket, testünket, lelkünket, szellemünket.

Petra Godson könyvéből megtudhatjuk, miként hatnak szervezetünkre a színek, hogyan gyógyíthatók színterápiával a különböző testi és lelki betegségek, s hogy a színeket milyen módon juttathatjuk be szervezetünkbe. A kötethez ingatáblázatot is mellékelünk, amelyből bárki könnyedén megállapíthatja a kezelésére legalkalmasabb színt.

ELOLVASOM

Kiadó: ÉDESVÍZ KIADÓ
ISBN: 9635283717
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2001